top of page

Sökresultat

18 objekt hittat för ""

  • Dokumentbibliotek

    Dokument Information Fakta om salmonella Salmonella är en bakterie som ibland orsakar sjukdom hos djur och människor. I samband med fynd av salmonella det ofta upp många frågor. Vi har därför tagit fram ett faktablad kring salmonella. Information Prima spannmål Den här broschyren riktar sig till spannmålsodlare och ger några handfasta råd om hur man ska säkerställa att spannmålet håller prima kvalitét hela vägen från skörd till transport till köpare. Riktlinje Övervakning av salmonella i fodertillverkning Branschriktlinjernas syfte är att vara normgivande för hur provtagning för att upptäcka salmonellasmitta i foderanläggningar ska utföras och vilka åtgärder som ska vidtas vid salmonellafynd. Målgruppen för riktlinjerna är företag som tillverkar foder till livsmedelsproducerande djur, men de kan i tillämpliga delar användas även av andra aktörer inom foderområdet såsom råvaruproducenter eller tillverkare av foder till sällskapsdjur. Riktlinjerna är utarbetade i samråd med Jordbruksverket och Statens veterinärmedicinska anstalt Riktlinje Besiktning och rengöring av fordon efter transporter av foder innehållande fiskmjöl Syftet med riktlinjerna är att skapa en för branschen gemensam, och av behörig myndighet godkänd, norm för besiktning och rengöring av fordon vid transporter av foder med fiskmjöl och annat foder på samma fordon. Riktlinjerna är avsedda att användas av företag som tillverkar eller transporterar foder till livsmedelsproducerande djur och är ett komplement till relevanta avsnitt av EFMC (European Feed Manufacturers Code), som utarbetats av Fefac Rekommendation DON och ZEA i spannmål Rekommendationen syftar till att underlätta för odlare att minska risken för angrepp av axfusarios och förekomst av fusariumtoxinerna DON och ZEA. Rekommendationerna uppdateras årligen och har tagits fram av Jordbruksverket i samråd med Agroväst, Hushållningssällskapet, LRF, SLU, utsädesföretag och spannmålshandel. Rekommendation Mykotoxiner i spannmål Branschrekommendationens syfte är att underlätta spannmålsbranschens mottagning och hantering av spannmål med avseende på vissa mykotoxiner som kan förekomma i inleveranser av spannmål. De är baserade på de legala förutsättningarna den 1 juli 2024 och är beslutade av Foder & Spannmåls kvalitetskommitté den 28 augusti 2024. Vägledning Sprängämnesprekursorer För att förhindra terrorism med hemgjorda sprängämnen har utgångsämnen till dessa, så kallade sprängämnesprekursorer, reglerats inom EU. Reglerna innebär att kontroller behöver ske vid överlåtelse av produkter som innehåller dessa ämnen. Vidare måste misstänkta transaktioner, stölder och försvinnanden rapporteras till polisen. Vi har sammanställt de regler som gäller i en vägledning, där bland annat en mall för kundförsäkran finns. Handelsvillkor Allmänna inköpsvillkor För inköp av spannmål från primärproducenter har vi utarbetat Allmänna Inköpsvillkor. Dessa villkor är anpassade till dagens handelsmodeller och är fria för vem som helst att använda sig av. Kom ihåg att det det ska stå på kontraktet vilka villkor som gäller och de bör även vara bifogade. Handelsvillkor Gula Boken För handeln med spannmål och fodermedel i parti-handelsledet togs det redan 1906 fram "Allmänna bestämmelser för handeln med spannmål och fodermedel". De har reviderats ett flertal gånger genom åren, senast 2019. Bestämmelserna går i dagligt tal under benämningen "Gula Boken", efter den färg som funnits på pärmarna sedan urminnes tid. Gula Boken är resultatet av ett samarbete mellan oss och Svenska Kvarnföreningen. Handelsvillkor Allmänna försäljningsvillkor Dessa allmänna villkor kan användas vid försäljning av varor såsom foder, utsäde, gödselmedel och andra branschvaror från medlemmar Foder & Spannmål till andra näringsidkare.

  • Foder och Spannmål

    Foder & Spannmål Vilka vi är Foder & Spannmål är branschföreningen för företag som tillverkar eller handlar med foder, spannmål, utsäde, gödningsmedel eller andra insatsvaror till lantbruket . Med våra 29 företag som medlemmar och 18 ytterligare företag som intressemedlemmar representerar vi hela den svenska branschen från norr till söder. ​ Vi en viktig funktion för livsme delssyst emet Våra medlemsföretag ser till att lantbruket har tillgång till de varor som de behöver för sin växtodling och för sina djur. När lantbrukarna skördar sina fält kommer en stor del av spannmålen till våra medlemsföretag. Där vägs den in, provtas, rensas, torkas, kyls, sorteras, lagras och förädlas av oss. Olika sorters rensning eller sortering sker genom ett antal olika tekniker för att få fram de kvaliteter som svarar mot kundernas krav och vidareförädlingen av spannmålen genom livsmedelskedjan. Vad vi erbjuder Som medlem i Foder & Spannmål får du tillgång till en aktiv plattform för hela din bransch. Vi håller koll på utvecklingen i Sverige, Europa och globalt. Vi håller möten i olika grupperingar, bland annat om kvalitetsfrågor, foderlagstiftning och skördestatistik. Medlemskapet hos oss är en garanti för att kunna påverka. Samverkan internt och externt Vi medverkar i möten med myndigheter, politiker och andra organisationer och för er talan. Eftersom vi är en del av ett större livsmedelssystem är det viktigt med goda kontakter med andra aktörer i systemet. Varje år anordnar vi också event för att träffas. Ett exempel är vårt event Branschdagen, där vi samlar deltagare från medlemmar, andra organisationer och företag, myndigheter och politiker för att fördjupa oss i aktuella ämnen och nätverka. Med oss får du ett nätverk för din affärsverksamhet. Vi arbetar för tillgång till säkra livsmedel och foder. Vi arbetar för en hållbar produktion av livsmedel och foder. Vi arbetar för en stärkt konkurrenskraft. Nyheter Mindre skörd än förväntat och större variationer Kvantiteter och kvaliteter i spannmålsskörden 2024 Lägesrapport om kvaliteter i skörden

  • Soja

    Soja i foder En viktig råvara Soja är en viktig råvara i foderproduktion. Den har ett högt näringsvärde och är prismässigt konkurrenskraftig jämfört med andra proteinkällor. Den är också en viktig råvara för att mer av våra inhemska råvaror med en lägre proteinhalt, såsom grovfoder, ska kunna användas. Soja är inte den enda proteinråvaran i fodertillverkning. Andra viktiga proteinråvaror är rapsprodukter, baljväxter (ärtor, åkerbönor med flera), drank, majsgluten och potatisprotein. Användningen av dessa är sammantaget och volymmässigt väsentligt större än sojan. Ansvarsfullt producerad soja Odling av soja kan ha negativa konsekvenser både för människor och för miljö runt om i världen. Vi har därför sedan länge arbetat för att sojan som används ska vara ansvarsfullt producerad. Vi var medlem i Sojadialogen som startade 2014 och är numera stödjande medlem i Svenska plattformen för riskgrödor , som efterträdde Sojadialogen från och med 2022. Plattformen är ett intitativ som samlar företag och organisationer för att gemensamt arbeta för hållbar produktion av riskgrödor, där soja och palmolja varit de inledande fokusområdena. All soja som används i den svenska foderindustrin är ansvarsfullt producerat enligt både den tidigare Sojadialogens riktlinjer och de nuvarande riktlinjerna i Svenska plattformen för riskgrödor. Svenska foderindustrins användning av soja För att få en uppfattning om hur användningen av soja ser ut i fodertillverkningen samlar vi varje år in uppgifter från våra medlemmar vad gäller​ Vilka volymer som importeras till Sverige Vilka certifikat som använts (ProTerra, RTRS med flera) Vilket område sojan kommer från Vilka volymer som handlas inom Sverige mellan importörer, andra fodertillverkare och lantbrukare Vilka volymer som används i foderproduktionen ​Kartläggningen baseras helt på uppgifter som medlemmarna lämnar och vi brukar därför presentera resultatet, på en aggregerad nivå, i form av vad vi kallar för årliga estimat. Fördelning (ton) av proteinråvaror i svensk foderindustri 2023, avrundat till närmsta hela tusental Cerfitiferad soja Den svenska foderindustrin använder bara certifierad soja och har så har det varit under många år. Merparten är ProTerra. I diagrammet nedan kan du följa volymerna som importerats till Sverige under åren 2019 - 2023. Var kommer sojan från? Merparten av sojan kommer från Brasilien, som under perioden 2019 - 2023 stått för mer än hälften av sojan som används i den svenska foderindustrin. Nedan ser du fördelningen mellan olika ursprungsländer och hur den varierar över de senaste åren.

  • Vårt arbete

    Vårt arbete

  • Klimatberäkning av foder (RKFS)

    Klimatberäkning av foder Vi har tillsammans med våra foderföretag som medlemmar utvecklat ett branschgemensamt regelverk för klimatberäkning av foderprodukter. Reglerna bygger på internationellt vedertagna principer och befintliga databaser och möjliggör bättre jämförbarhet mellan olika foder. För ett antal råvaror har vi också fastlagt särskilt data, som skiljer sig från vad som finns i de internationella databaserna, för att uppnå en större träffsäkerhet. Beräkningsprinciperna är dock de samma. För att underhålla och utveckla regelverket har vi en fast kommitté som träffas löpande under året. Regler för beräkning och kommunikation av klimatpåverkan för Foder i Sverige, RKFS (version 2023:1) Allmänt Fodret är en viktig del i animaliska livsmedels klimatpåverkan. Att ha korrekta och enhetliga regler för hur foders klimatpåverkan skall beräknas är en förutsättning för att effektivt kunna använda klimatdata från foder i sitt förbättringsarbete. Därför har Föreningen Foder & Spannmål tagit fram Regler för beräkning och kommunikation av klimatpåverkan för foder i Sverige, förkortat RKFS. RKFS är framtaget av en arbetsgrupp inom Föreningen Foder & Spannmål och fastställdes av föreningens styrelse den 15 september 2020. RKFS är baserat på de regelverk som finns framtagna för klimatmärkning inom EU. En ständig kommitté inom Foder & Spannmål arbetar på styrelsens uppdrag med utvecklingen av RKFS liksom med tolkningsfrågor Reglerna uppdateras minst en gång per år. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig på Foder & Spannmåls hemsida. Utgångspunkter Det finns flera olika regelverk och databaser för beräkning av foders klimatpåverkan, såväl nationellt som internationellt. Foder & Spannmåls utgångspunkt för RKFS är att i största möjliga mån använda internationellt vedertagna och accepterade principer, regelverk och databaser. För vissa råvaror har undantag gjorts beroende på att det finns mer relevanta tillgängliga data på nationell nivå eller från leverantörer. Syftet med undantagen är att mer korrekt data används samt att skapa bättre förutsättningar för företagens förbättringsarbete. Undantagen skall vara beräknade utifrån principerna i PEFCR, IPCC eller EU NEC-direktivet. ​ I och med publiceringen av den nya standarden SBTi FLAG och utkastet till GHG Protocol Land Sector and Removals Guidance (LSRG) råder osäkerhet kring hur klimatutsläpp från kolinlagring och organogena jordar ska beräknas och redovisas. I väntan på en slutgiltig publicering av GHG Protocol LSRG väljer därför RKFS att redovisa beräknade klimatvärden utan bidrag från organogena jordar. Förklaringar och förkortningar PEF (Product Environmental Footprint) - EU-regler för att beräkna och kommunicera miljö- och klimatdata på produkter. I utvärderingsfas. PEFCR - de särskilda PEF- regler som finns för olika branscher, t.ex. foderområdet, (Feed for food producing animals) . Foderreglerna har tagits fram av bl.a. FEFAC och nuvarande version gäller till 31/12-2023. Till PEFCR för foder finns en EU-databas för foderråvaror med miljödata för foderråvaror som i första hand skall användas i en PEF för foder. FEFAC - europeisk branschorganisation för foderbranschen. IPCC - FNs klimatpanel, som också tagit fram IPCC Guidelines for National Greenhouse Gas Inventories - vägledning för nationella klimatberäkningar. EU-NEC Directive - direktiv om minskning av nationella utsläpp för vissa luftföroreningar där även beräkningsprinciper ingår. GFLI (Global feed LCA Institute) - internationellt initiativ och databas med olika foderråvarors miljöpåverkan. Alla PEF EU data (se ovan) finns även publicerade i GFLI. LU/LUC/ILUC LU: Land Use. Används för att indikera de utsläpp som uppstår p.g.a. förändring i kollagret i den mark som brukas. LUC: Land Use Change. Används för att indikera de utsläpp som uppstår p.g.a. förändring i markanvändning t.ex. anläggande av jordbruksmark på tidigare jungfrulig mark. ILUC: Indirect Land Use Change: Används för att indikera de utsläpp som uppstår p.g.a. indirekta effekter av LUC, t.ex. anläggande av ny betesmark från jungfrulig p.g.a. att tidigare betesmark används för odling. ​ CO2eq - Koldioxidekvivalenter. För att få alla växthusgaser jämförbara multipliceras alla utsläpp, förutom koldioxid, med en global uppvärmningspotential (Global Warming Potential – GWP). GWP listas Green House Gas Protocol som bygger på data från FN:s klimatpanel IPCC . Funktionell enhet - En referensenhet till vilken man kan relatera miljöpåverkan. Den funktionella enheten vara tydligt definierad och mätbar. t.ex. ”1 ton fodervete, konventionell odling”. SBTi-FLAG: Science Based Targets initiative guide för den gröna sektorn; Forest Land and Agricultural Guidance . GHG Protocol LSRG: GHG-protokollets nya tillägg, Land Sector and Removals Guidance . Ett utkast har publicerats under 2022. Förväntas fastställas i slutet på 2024. Organogena jordar: (Peat soil/histosol) Jordar med högt innehåll av organiskt material/hög mullhalt. Vid nedbrytningen av det organogena materialet bildas växthusgaser, som koldioxid och lustgas. ​ Begränsningar RKFS innehåller regler kring beräkning och val av klimatpåverkan från foderråvaror, samt hur den totala klimatpåverkan för en foderprodukt ska redovisas vilket inkluderar även transporter och tillverkning. Hur klimatpåverkan från tillverkning i foderfabrik samt transporter av foderråvaror och foderprodukter skall beräknas finns beskrivet i PEFCR för foder. ​ Regler Nedanstående punkter skall följas om klimatberäkning sker utifrån RKFS. 1) Om ett foderföretag publicerar klimatberäkning för foder på företagsnivå, skall de innehålla klimatpåverkan ifråga om ingående råvaror enligt nedan samt klimatpåverkan från transporter och tillverkning av foder beräknade enligt principerna i PEFCR för foder. a) Klimatdata för foderråvaror skall hämtas från den databas som GFLI tillhandahåller och som uppdaterades 221031. Tabell Economic allocation EF3.1 skall användas som grund för beräkningar. b) För vissa råvaror har Foder & Spannmåls RKFS-kommitté fastställt specifika data som skall användas vid märkning utifrån RKFS. Dessa data anses mer relevanta för svenska förhållanden än GFLI och beräknas enligt principerna i PEFCR för foder , IPCC Guidelines for National Greenhouse Gas Inventories eller EU-NEC . Aktuella foderråvaror finns listade i bilaga till RKFS. c) Om klimatdata för en foderråvara saknas i ovan nämnda källor skall detta behandlas i Foder & Spannmåls RKFS-kommitté för att fastställa vilka data som skall användas för specifik råvara eller typ av råvaror. 2) I de fall klimatpåverkan för en process fördelas på flera råvaror/produkter ska ekonomisk allokering användas för foderråvaror/jordbruksprodukter och fysisk allokering för transportarbete, se tabell 9.8.1 i PEFCR för foder . 3) Klimatpåverkan från eventuell förpackning av foder tas inte med i beräkningen. 4) För en beräkning av ett foders klimatpåverkan skall data för sammansättning, ingående foderråvaror, produktion och transport uppdateras minst var 12e månad. 5) När klimatdata kommuniceras används typvärden för generella foderblandningar baserat på genomsnittligt recept närmast föregående 12 månader. 6) För B2B kommunikation så kan specifika foderblandningar och data användas. 7) Klimatpåverkan beräknas i kg CO2eq/ton foderprodukt med funktionell enhet 1 ton foder levererad till gård/kund, se figur 7.4-1 i PEFCR för foder för systemgränser. Klimatpåverkan kan även redovisas med funktionell enhet 1 ton foder ts (torrsubstans). 8) Klimatpåverkan från transport från foderfabriken till kund redovisas separat. För generella foderblandningar beräknas ett medelvärde närmast föregående 12 månader. För specifika foderblandningar se avsnitt 9.1.4 i PEFCR för foder . 9) Klimatpåverkan bidrag från LU/LUC (land use and land transformation) ska framgå genom att klimatpåverkan redovisas som två värden, ett exklusive LU/LUC och ett inklusive LU/LUC. 10) Klimatdata redovisas med max 3 värdesiffror, t.ex.1250; 125; 12,5; 1,25 eller 0,125. 11) Data kommuniceras med formuleringar som: ”Klimatpåverkan har beräknats till …” 12) Använder man sig av dessa regler och principer för klimatberäkning, skall detta också framgå av relevant information kring fodret ifråga, t ex i produktblad. Det skall även framgå om beräkningen baseras på regel 5 eller 6. RKFS 2023:1 RKFS specifika klimatdata Vägledningsdokument

  • Vårt stipendium

    Ekonomistipendium Med anledning av vårt 100-årsfirande har vi inrättat ett stipendium för bästa examensarbete inom ekonomi med bäring på jordbruk eller livsmedel. 2023 Nils Hermansson och Albin Åkerblom tilldelades vårt stipendium för sitt arbete Profitability of optimizing biogas production in dairy farms - An experimental case study of a Swedish dairy farm´s usage of nitrogen in digestate as a nutrient resource for crop production. 2020 På grund av pandemin kunde vi inte dela ut något stipendium under 2020. I stället beslutade stidpendiekommittén att dela ut två stipendier kommande år. 2017 Årets stipendium gick till Ellen Weidmann och Carl Johnsson för deras arbete om Lean Management och maskinsamarbete. 2014 Mottagare av 2014 års Jubileumsstipendium blev Johan Arntyr för ett arbete kring konsumenters köpbeteende ifråga om ekologisk mjölk. 2022 Karsten Eelkema och Marian Johannes Müller tilldelades vårt stipendium för sitt arbete Shedding light on what drives the dairyindustry’s perceived legitimacy from a consumer perspective 2019 Årets stipendium gick till Torgil Andersson för arbetet Hedging malting barley- maximizing expected utility considering price, yield and quality risk 2016 William Sidemo Holm tilldelades vårt stipendium för sitt arbete om att mäta effektivitet i miljöåtgärder. 2013 Frida Thorstensson och Åsa Andersson tilldelades vårt stipendium för sitt arbete om risker och riskföredelning vid odlingskontrakt. 2021 Två stipendium delades ut, till Ernest Björklund och Mattias Letelier tilldelades vårt stipendium för sitt arbete A Missed Steak- A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels for Meat Products samt även till Filippa Isaksson och Marie Leijon Cedermark för sitt arbete Opportunities för Short Food Supply Chains. 2018 Årets stipendium gick till Sandra Alm och Alexandra Söderström för deras arbete om hur man ur försäkringssynvinkel ska beräkna kostnader efter en brand i mjölkproduktion. 2015 Mottagare blev detta år Maria Fridholm, SLU, för sitt arbete om spårbarhetssystemet Våga Fråga- Få En Bonde På Köpet .

  • Våra medlemmar

    Medlemmar AB Johan Hansson Uppsala http://www.johanhansson.se/ 018-660500 AB Västerbottens Fodercentral Umeå http://www.fodercentralen.se/ 090-242 40 Arona Foderfabrik AB Sommen http://www.axess.nu/ 0140-305 10 Buttle Foder & Spannmål Romakloster http://www.buttlekvarn.nu/ 0498-560 01 Dalviks Kvarn AB Dalvik http://www.dalvikskvarn.se/ 0243-784 00 Forsbecks AB Skänninge http://www.forsbecks.se/ 0142-37 00 00 Hälla Kvarn AB Västerås http://www.hallakvarn.se/ 021-650 30 Hönryds Kvarn AB Morup http://www.honrydskvarn.se/ 0346-568 50 KLF Kristianstad http://www.klf.nu/ 044-28 52 00 Karlssons Foder AB Forserum ​ 0140-305 10 LT Lantmän Ljungbyhed http://www.ltlantman.se/ 0451-515 00 Lantmännen Lantbruk Malmö http://www.lantmannen.se/ 010-556 00 00 Orsa Kvarn Orsa http://www.orsakvarn.se/ 0250-413 30 Scandinavian Seed AB Lidköping http://www.scandinavianseed.se/ 0510-48 40 55 Skene Valskvarn AB Skene https://www.skenevalskvarn.se/ 0320-400 21 Skånefrö AB Tommarp http://www.skanefro.se/ 0414-41 25 10 Spannex AB Vänersborg https://www.spannex.se/ 0521-26 20 50 Spannfod AB Stenhamra http://www.spannfod.se/ 08-20 20 50 Stigtomta Kvarn Stigtomta http://www.stigtomtakvarn.se/ 0155-190 144 Svenska Foder AB Lidköping http://www.svenskafoder.se/ 0510-828 00 Swedish Agro AB Kalmar http://www.swedishagro.se/ 0480-611 00 Södra Åby lokalförening Södra Åby https://sodraaby.com/ 0410-481 60 Teknosan Vänersborg https://www.teknosan.se/ 0521-120 75 Teve Kvarn AB Järvsö http://www.tevekvarn.se/ 0651-460 13 Vallberga Lantmän Vallberga http://www.vallbergalantman.se/ 0430-162 00 Varaslättens Lagerhus Vara http://www.varalagerhus.se/ 0512-300 450 Wollerts Spannmål AB Tierp http://www.wollert.se/ 0293-502 50

  • Våra intressemedlemmar

    Intressemedlemmar AAK Karlshamn https://www.aak.com Bayer Crop Science AB Staffanstorp http://www.cropscience.bayer.se/ Denofa Fredrikstad, Norge https://www.denofa.no DLA Agro Sverige Vänersborg https://dlaagro.com FOSS Nordic A/S Hilleröd, Danmark https://www.fossanalytics.com Frebaco Kvarn AB Lidköping https://www.frebaco.se Handelsbanken Skog och lantbruk Stockholm https://www.handelsbanken.se/ Improvin' Stockholm https://improvin.com Lantmännen Biorefineries Norrköping https://www.lantmannenbiorefineries.se/ Nordic Sugar AB Malmö http://www.nordicsugar.com/ Perten Stockholm http://www.perten.com/ SEB Commodities Stockholm http://www.seb.se/ Swedbank AB Stockholm http://www.swedbank.se/ The Absolut Company AB Åhus http://www.theabsolutcompany.com/ Vikingmalt AB Halmstad http://www.vikingmalt.com/ Wermlands Mejeri Nysäter https://wermlandsmejeri.se/ Yara AB Landskrona https://www.yara.com

  • Om oss

    Mer om oss Foder & Spannmål bildades 1982 genom en sammanslagning av Sveriges Kvarn- och Spannmålshandlareförbund och Svenska Foderämnes- och spannmålsimportörsföreningen, två organisationer som i sin tur funnits sedan början av 1900-talet. ​ Hos oss finns såväl enskilda företag, kooperativa föreningar och ett antal intressemedlemmar. En av våra viktigaste uppgifter är att företräda medlemsföretagen och deras intressen. Det gör vi bland annat i kontakter med regeringen, riksdagen och myndigheterna. Bland myndigheterna har vi oftast kontakt med Jordbruksverket , Livsmedelsverket och Statens veterinärmedicinska anstalt . ​ Vi har också kontakter med andra organisationer, framför allt i livsmedelskedjan, såsom exempelvis LRF , Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare , Svenska Utsädesföretagens Förening , Kött och Charkföretagen, Svenska Köttföretagen , Livsmedelsföretagen, Svensk Dagligvaruhande l, Svensk Fågel och Svenska Ägg . ​ Vi är medlem i två europeiska organisationer, Fefac och Coceral . Vi har också löpande dialog med vår danska motsvarighet, DAKOFO . Om oss: Om

  • Remissvar

    Remissvar 16 maj 2024 Livsmedelsberedskap för en ny tid 15 september 2023 Konkurrensverkets utvärdering av LOH 24 maj 2023 Ändring av Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS 2021:47) om ekologisk produktion 31 oktober 2022 Om prövning och omprövning 8 juni 2021 Ett förbättrat genomförande av MKB-direktivet

  • Kontakta oss

    Kontakta oss Skicka ett meddelande Skicka Ditt meddelande är skickat!

  • Branschdagen - vårt årliga event

    Branschdagen 2025 En ökad, svensk produktion När : 4 mars 2025 Var : IVA konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm Branschdagen 2025 kommer att handla om en ökad, svensk produktion av livsmedel. Oavsett om vi pratar om en växande befolkning, ökad själv-försörning, bättre lönsamhet eller minskat importberoende är utgångspunkten en ökad, svensk produktion. Hur ska det då ske? Det vill vi diskutera med ledande aktörer i livsmedelskedjan under en aktiv och trevlig dag i mars. Anmälan öppnar senare i år. Sätt ett streck i din kalender för den här dagen, prenumerera på utskicken nedan och håll ögonen öppna! Vi ses i februari! Branschdagen är vårt årligen återkommande event, där vi samlar medlemmar och deltagare från övriga livsmedelskedjan, myndigheter och organisationer för en dag fylld av inspirerande kunskapsbyggande, nätverkande och umgänge. I en digitaliserad värld där interaktion och nätverkande ofta sker online, kan det vara lätt att glömma bort den oslagbara kraften i fysiska event. Att närvara fysiskt på ett event som branschdagen ger en unik och ovärderlig upplevelse som digitala plattformar inte kan replikera. Hur kommer det sig? Äkta mänskliga relationer Fysiska evenemang skapar en autentisk plattform för att bygga och stärka relationer. Interaktioner ansikte mot ansikte möjliggör en djupare anslutning, skapar förtroende och ger möjligheter att skapa verkliga, långvariga relationer som sträcker sig bortom det digitala. Vi strävar alltid efter att skapa en balans mellan det som händer i föreläsningssalen och det viktiga umgänget utanför denna. På vårt senaste event fick fördelningen hela 4,47 poäng av 5 möjliga. Inspirerande lärande Att närvara vid fysiska event innebär tillgång till spännande talare, workshops och utbildningar. Den direkta interaktionen och möjligheten att ställa frågor ger ett rikare lärande som digitala plattformar inte kan matcha. Vi arbetar målmedvetet med att skapa ett relevant innehåll för såväl våra medlemsföretag som för den större kontext vi ingår i. På vårt senaste event fick föredragningarna hela 4,35 poäng av 5 möjliga. Affärsmöjligheter och nätverkande Fysiska event är nav för affärsmöjligheter och nätverkande. Att möta potentiella samarbetspartners, kunder eller arbetskollegor i verkliga situationer ökar möjligheterna att skapa meningsfulla affärsrelationer. Vi förstår att en stor del av anledningen till att träffas på ett sådant här event är nätverkandet. Därför har vi skapat förutsättningar för det. På vårt senaste event instämde 4,61 av 5 deltgare i påståendet att de fått träffa intressanta människor. Upplevelsen Ingenting kan ersätta känslan av att vara på plats vid ett evenemang, där atmosfären, energin och den samlade upplevelsen skapar minnen för livet. Det är i dessa ögonblick som verkliga band skapas och inspirationen flödar fritt. Att delta i fysiska event är en investering i dig själv och din professionella utveckling. Det är där du inte bara delar kunskap och idéer utan också skapar minnen och relationer som kommer att forma din framtid. Missa inte chansen att uppleva magin i det verkliga livet – var där det händer! Vill du få utskick om branschdagen? Anmäl dig så du inte missar när det är dags att anmäla sig och andra viktiga nyheter! E-post Prenumerera Tack - vi håller dig uppdaterad! Hantering av personuppgifter Vi behandlar de personuppgifter du lämnar till oss, såsom namn, e-postadress, telefonnummer. Vi behöver behandla dina personuppgifter för att kommunicera med dig om evenemang, för att ge information och för att skicka nyhetsbrev. Dina personuppgifter lämnas till oss av dig och behandlas med ditt samtycke. Du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke till behandlingen. Ett återkallande påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades. Vi delar inte dina personuppgifer med någon annan än de personuppgiftsbiträden vi använder för att kunna utgöra våra tjänster. Om du vill kontakta oss finner du uppgifter i fotnoten nedan. Du kan också använda kontaktformuläret .

bottom of page