top of page
wheat-g594c4392b_1920_edited.jpg
Mer om oss

Foder & Spannmål bildades 1982 genom en sammanslagning av Sveriges Kvarn- och Spannmålshandlareförbund och Svenska Foderämnes- och spannmålsimportörsföreningen, två organisationer som i sin tur funnits sedan början av 1900-talet.

Hos oss finns såväl enskilda företag, kooperativa föreningar och ett antal intressemedlemmar. En av våra viktigaste uppgifter är att företräda medlemsföretagen och deras intressen. Det gör vi bland annat i kontakter med regeringen, riksdagen och myndigheterna. Bland myndigheterna har vi oftast kontakt med Jordbruksverket, Livsmedelsverket och Statens veterinärmedicinska anstalt.

Vi har också kontakter med andra organisationer, framför allt i livsmedelskedjan, såsom exempelvis LRF, Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare, Svenska Utsädesföretagens Förening, Kött och Charkföretagen, Svenska Köttföretagen, Livsmedelsföretagen, Svensk Dagligvaruhandel, Svensk Fågel och Svenska Ägg.

Vi är medlem i två europeiska organisationer, Fefac och Coceral. Vi har också löpande dialog med vår danska motsvarighet, DAKOFO.

Om oss: Om
bottom of page