top of page
Kuperat landskap i gryningen
Senaste nytt

Branschdagen 2023

Uppdaterat: 8 feb. 2023

Den 2 februari samlades medlemmar och övriga inbjudna för att nätverka och lyssna på intressanta föredrag om aktuella frågeställningar.


Foder & Spannmål inledde med att hälsa välkomna och ge en utblick över verksamheten och en del av de frågor som vi arbetar med. Här nämndes bland annat arbetet i spåren av krig och kriser, regulatoriska utmaningar, vårt lanserade regelverk för klimatberäkning av foder och vårt kvalitetsprojekt.


Sara Johansson från Internationella Handelshögskolan i Jönköping höll en inspirerande dragning om hur innovativa företagen i livsmedelssektorn är och vad som särpräglar innovativa företag.


Apropå innovationer presenterade därefter Therese Åström från EasyMining, Ragn-Sells innovationsbolag, arbetet med att ta fram olika användbara applikationer till jordbruket från avfall, såsom foderfosfater och kväveprodukter till gödselmedel.


Paul Christensson, vice ordförande i LRF, berättade om LRF:s arbete med bland annat påverkan av livsmedelsstrategin och utmaningarna med det höga tempo som EU håller i lagstiftningshänseende.


Asbjørn Børsting, direktör i DAKOFO och president i FEFAC, presentera det viktiga arbete som vår europeiska foderorganisation FEFAC bedriver. Asbjørn uppmanade deltagarna att boka in sig på FEFAC-kongressen "Resilience of Sustainable EU Food Production Systems - Role of circular feed" den 14-16 juni 2023 i Ystad.


I samband med 100-årsjubileumet 2011 inrättade Foder & Spannmål ett stipendium för bästa examensuppsats i ekonomi med relevans för livsmedelskedjan. I år hade rekordmånga uppsatser nominerats och i stenhård konkurrens valde juryn att dela ut stipendiet till Karsten Eelkema och Marian Johannes Müller, Högskolan Kristianstad, för deras uppsats Shedding light on what drives the dairy industry’s perceived legitimacy from a consumer perspective”.138 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page